Mumtaz Amara

Hoe is Mumtaz Dica opgericht?

Een kort, maar krachtige terugblik in de korte bestaansgeschiedenis van Mumtaz Dica: Mumtaz Dica komt voort uit Jaarclub Nouvelle. Jaarclub Nouvelle was een jaarclub dat bestond uit 14 enthousiaste dames die op elk Plato-feestje te vinden waren en hier geen genoeg van konden krijgen. Door de herkenbare paarse kleur van Nouvelle en de kreet ‘Nouvelle-elleh-elleh-elleh’ was de jaarclub onder de Platonen bekend. Aan het einde van het jaarclubtraject werd door 6 meiden besloten een Aspirant Juniordispuut op te richten. Er werd een borrel gehouden voor andere geïnteresseerden en zo werden 2 enthousiastelingen bij de 6 Nouvelles gevoegd. En zo gezegd, zo gedaan: op 26 juni 2008 werd Mumtaz Dica officieel Aspirant Juniordispuut der T.S.V. Plato. Na een jaar veel vrijwilligen op de vereniging, een eerste lichting en een eerste editie van het Basketballtoernooi kreeg AJD Mumtaz Dica op 31 maart 2009 de status van Juniordispuut. Nu kwam het echte werk: Het worden van een volwaardig dispuut. Er werd wederom voor Plato gevrijwilligd, er werd geborreld met andere Plato-disputen, maar er werd natuurlijk ook gefeest. Na het verkrijgen van een tweede lichting, het organiseren van een tweede Basketbaltoernooi en een geheime opdracht voor de vereniging was het op 19 april 2010 dan eindelijk tijd en werd het harde werken beloond: Mumtaz Dica werd benoemd tot officieel Dispuut der T.S.V Plato. Het werd een uitzinnige avond en er werd tot in de vroege uurtjes gefeest!

Mumtaz Dica – Nu

Feestjes bij Plato, biertjes drinken tijdens een Plato-activiteit en met z’n allen klaar staan voor de vereniging: MD is het allemaal. Maar niet alleen bij Plato zijn we gezamenlijk te zien, want echte vriendinnen doen van alles met elkaar! Biertjes in de stad, lunches in de Mensa, katerontbijtjes bij elkaar thuis of gewoon dagen met elkaar op pad en weekendjes weg; ook dit maakt Mumtaz Dica. Eén ding wat door de jaren heen gelijk gebleven is zijn de mooie momenten die we met elkaar meemaken. Zo struinen we stad en land af om op ieders 21-diner te staan, worden luie avondjes gevuld met film of series kijken op de bank en zijn de eerste legendarische afstudeerfeesten gegeven.

Ook organiseren wij ieder jaar het MD-date-diner dat ieder jaar groter en uitbundiger word en organiseren wij niet te vergeten het Mumtaz Dica Basketbal Toernooi!

Om er voor te zorgen dat wij als zevende Damesdispuut der T.S.V. Plato niet in de vergetelheid raken, blijven we lekker ons zelf en doen we waar we goed in zijn: feestvieren, dansen, sjansen, kletsen, lachen, terrasjes pakken, dagjes uit, weekendjes weg, 21 diners, broertjes-zusjes dag, kortom: We maken er naast de studie samen een mooie studententijd van!

Mumtaz Dica – Dit is compleet anders!